Duitsland in de spotlights tijdens de Fiets en Wandelbeurs Gent

heimatschwarzwald

Na twee jaar afwezigheid gaat de Fiets en Wandelbeurs op 18 en 19 februari ‘los’ in Flanders Expo in Gent. Op het event staat themaland Duitsland twee dagen lang extra in de schijnwerpers.

Duurzaam Duitsland

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema bij de keuze van een vakantie, en Duitsland past als bestemming prima bij die trend. Je bent er in een mum van tijd met een van de vele treinverbindingen. Ideaal dus voor een wandelvakantie dicht bij huis, maar ook je fiets kan zonder probleem mee de trein op.

Daarnaast heeft het land op het gebied van actieve vakanties veel te bieden. 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken maken van Duitsland een land vol natuurpracht. Ook qua fiets- en wandelmogelijkheden is het land goed voorzien. 300.000 km wandelpaden en 76.000 km bewegwijzerde fietswegen brengen je langs de mooiste uitzichten. Veel aandacht is er op de beurs ook voor de mogelijkheden voor actieve vakanties in het Zwarte Woud, Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en de Eifel.

Duitsland Paviljoen

In het themalandpaviljoen kun je alvast een voorproefje nemen op een vakantie in Duitsland. Met behulp van een VR-bril vlieg je met een drone over de mooiste Duitse natuurgebieden en ontdek je plekken die je nog nooit eerder zag. Wil je een blijvende herinnering aan de beurs? Ga dan op de foto in een photobooth met een van de Duitslandachtergronden. Ook maak je in het paviljoen kans een gratis busreis naar Saksen te winnen, waar je het prachtige UNESCO-werelderfgoed van deze deelstaat kunt bewonderen.

Lezingen Duitsland Zaal

Reisjournalisten en Duitslandliefhebbers nemen je tijdens lezingen mee naar de mooiste fiets- en wandelgebieden aan de andere kant van de grens. Wandelroutes in NaturWanderPark delux in de Eifel en actieve vakanties in het Sauerland passeren de revue, maar ook is er ruime aandacht voor het Zwarte Woud en Baden-Württemberg. Of droom je liever weg bij de lezing over de Möhnesee, het grootste stuwmeer van Europa, waar omheen je prachtig kunt fietsen en wandelen? Keuze te over.

Voor informatie over de beurs: www.fietsenwandelbeurs.be
Voor informatie over Duitsland: www.germany.travel

afbeelding: ©#heimatSchwarzwald

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *