Duitsland in de spotlights tijdens de Fiets en Wandelbeurs Utrecht

Na drie jaar afwezigheid gaat de Fiets en Wandelbeurs op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari ‘los’ in Jaarbeurs in Utrecht. Op het event staat themaland Duitsland drie dagen lang extra in de schijnwerpers.

Duurzaam Duitsland

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema bij de keuze van een vakantie, en Duitsland past als bestemming prima bij die trend. Je bent er in een mum van tijd met een van de vele treinverbindingen. Ideaal dus voor een wandel- of fietsvakantie dicht bij huis.

Daarnaast heeft het land op het gebied van actieve vakanties veel te bieden. 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken maken van Duitsland een land vol natuurpracht. Ook qua fiets- en wandelmogelijkheden is het land goed voorzien. 300.000 km wandelpaden en 76.000 km bewegwijzerde fietswegen brengen je langs de mooiste uitzichten.

Duitsland Paviljoen

In het themalandpaviljoen kun je alvast een voorproefje nemen van een vakantie in Duitsland. Met behulp van een VR-bril vlieg je met een drone over de mooiste Duitse natuurgebieden en ontdek je plekken die je nog nooit eerder zag. Wil je een blijvende herinnering aan de beurs? Ga dan op de foto in een photobooth met een van de Duitslandachtergronden. Ook maak je kans een hotelovernachting in Bremen te winnen in ‘Best Western Hotel zur Post’.

Lezingen Duitsland Zaal

Reisjournalisten en Duitslandliefhebbers nemen je tijdens lezingen mee naar de mooiste fiets- en wandelgebieden aan de andere kant van de grens. Zo vertelt onder anderen Joost Vermeulen over de Limes (wandel)route, Bert Sitters over de grensoverschrijdende fietsroute van Roermond naar Luxemberg via de Eifel en Margo Peters over de Oranjefietsroute. Lezinggever Robert van Weperen ontdekte dat de ‘Bergische Drie’ een prachtig fietsgebied is. Ook komen pelgrimsroutes aan bod als de Oekumenische Pilgerweg, Via Romea Germanica en het Elizabethpad. Keuze te over kortom.

© foto: Ben Wiesenfarth

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *