Ontdek Frankrijk op de Fiets en Wandelbeurs 2023

Rando girolata ©Nico Robert

Van 24 tot en met 26 februari 2023 vindt de jaarlijkse Fiets en Wandelbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Frankrijk als ultieme vakantiebestemming voor mooie wandelingen en fietstochten is uiteraard ook weer van de partij. Dus stof je schoenen af of pomp je banden op en ontdek waar jouw volgende reis naartoe gaat!

Wonderschone wandelroutes

Of je nu met kinderen op pad gaat, je een lange pelgrimstocht wilt ondernemen of steile bergen te lijf wilt gaan: in Frankrijk zijn er wandelroutes voor alle leeftijden, afstanden en niveaus. Voor een frisse neus kun je heerlijk uitwaaien aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk. Wil je iets meer uitdaging? Wandel dan in de prachtige omgeving van Avoriaz waar bergpassen, bossen, watervallen en alpenweiden elkaar afwisselen. Maar ook de Ronde van de Suisse Normande (de favoriete GR®-wandeling van de Fransen!) is een aanrader voor liefhebbers van natuur én avontuur. De langeafstandsroute van 113 kilometer voert je langs de hoogtepunten van de streek die gekenmerkt wordt door een grillig heuvellandschap met indrukwekkende rotspartijen.

Op die fiets

Frankrijk zit niet stil als het aankomt op fietsroutes. Er is weer een aantal nieuwe bij gekomen, zoals de uitdagende GT20 die het noorden van Corsica met het zuiden van het eiland verbindt of de romantische lus rond de Saumur in de Anjou. De Franse Ardennen hebben er ook weer twee pareltjes bij, namelijk de Véloroute Centre Ardenne en de Véloroute Lesse & Semois.

Uiteraard kun je tijdens de beurs ook informatie vergaren over een paar ‘gouwe ouwe’ fietsroutes. Denk hierbij aan de Vélomaritime in Bretagne of de Loire à Vélo die met z’n 900 kilometer langs Unesco-werelderfgoed, sfeervolle dorpjes, prachtige kastelen en schitterende natuur als een van de mooiste Franse fietsroutes geldt. En heb je al eens gehoord van La Dolce Via? Deze is in 2020 verkozen tot Fietsroute van het Jaar en dat is niet voor niets! 

Groen randje

Duurzaamheid is een thema dat een centrale rol speelt binnen het Frans toerisme. De bestemmingen zetten zich dan ook actief in om verantwoord toerisme te stimuleren. Zo heeft de regio Normandië maar liefst 43 hotspots op een rijtje gezet die je per trein of te voet kunt bereiken, zodat de auto thuis kan blijven en je jouw ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Ook bestaat de mogelijkheid om je fiets mee te nemen in de trein. Reis bijvoorbeeld af naar Nantes en ontdek vervolgens de Atlantische Loirestreek op twee wielen. Met 3000 kilometer aan bewegwijzerde paden ben je voorlopig wel even zoet. Ook vind je in Frankrijk genoeg zogenaamde voies vertes waar gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan en fietsers dus vrij baan hebben. Zo kun je maximaal genieten in het groen!

Bovenstaande tips zijn slechts een greep uit de mogelijkheden. Wil je weten waarom Frankrijk nog meer een walhalla is voor outdoorliefhebbers? Dan ben je van harte welkom bij stand 3D50 waar Atout France je in contact zal brengen met de Franse exposanten die staan te popelen om de Nederlandse media te ontmoeten

afbeelding: ©Nico Robert

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *