Reisbranche bereikt online meer personen dan pre-corona

reisbranche

Online bereik reisbranchemerken groeit naar 8,6 miljoen personen in februari 2023

Amstelveen, March 20, 2023 – Na de magere jaren met reisbeperkingen is het online bereik van de reisbranchemerken in februari 2023 hoger dan pre-corona; ruim 8,6 miljoen unieke personen bezochten één of meerdere websites/apps uit de reisbranche (GfK GXL DAM, 57,5%, 8.632.000 personen van 13 jaar en ouder). Ten opzichte van een jaar eerder is dat een stijging van 25%, ofwel 1.677.000 personen.

In alle leeftijdsgroepen bezochten in februari van dit jaar meer personen één of meerdere websites/apps uit de reisbranche. De stijging is onder 65-plussers het grootste, onder hen is de groei ten opzichte van een jaar eerder meer dan 30%. Onder 35-49-jarigen is het aandeel bereikten in februari het hoogst: meer dan twee derde van hen bezocht online een reisbranche merk.

In februari 2020, net voor de reisbeperkingen in Nederland, was het online bereik voor het laatst boven de 8 miljoen personen in diezelfde periode. In het opvolgende jaar daalde het bereik aanzienlijk naar minder dan 6 miljoen personen in februari 2021.

Opvallend is dat in dit jaar meer mensen een bezoek brachten op hun smartphone dan op hun PC/Laptop; het online bereik van reisbranchemerken is via PC/Laptop op gelijk niveau met twee jaar eerder (34%) maar stijgt op smartphone juist (naar 35%). Deze stijging is onder jongeren en 35-49-jarigen het sterkst.

Ook de bezoekfrequentie is in februari weer op het niveau van februari 2020 hersteld: 45% bezocht de reisbranchemerken 1 of 2 dagen in de maand en 55% 3 dagen of vaker.

Tussen de merken Booking, Vakantieveilingen en Voordeeluitjes blijkt de grootste online overlap: meer dan een kwart van de Booking-bezoekers hebben ook Vakantieveilingen en Voordeeluitjes in februari bezocht.

Bron: GfK GXL DAM, PC/Laptop, smartphone, tablet: het online bereik van de reisbranche merken betreft de websites en apps van: Airbnb, Belvilla, Booking, Bungalows.nl, Bungalowspecials, CenterParcs, Cheaptickets.nl, Corendon, De Jong Intra vakanties, D-Reizen, EuroParcs, Expedia, Fletcher, Hotels.com, Hotelspecials, Landal, Natuurhuisje, NS International, Prijsvrij, Roompot, Sunweb, Tix, Tripadvisor, Tripper, Trivago, TUI, Vacansoleil, Vakantiediscounter, Vakantieveilingen, Voordeeluitjes, Weekendje Weg.

Rapport: alle resultaten zijn samengevoegd tot een beknopt rapport, betreffende bereik per doelgroep, online overlap merken, gebruiksintensiteit merken.

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *