Suunto introduceert de Suunto Race; een sporthorloge met amoled-scherm, indrukwekkende batterijlevensduur en meer

Suunto

Amoled-scherm met hoge resolutie

Het sporthorloge beschikt over een 1,43-inch amoled-scherm met hoge resolutie en een digitale kroon die de toegang tot alle functies snel en gemakkelijk maakt. De Suunto Race maakt het gebruikers mogelijk gemakkelijk training, herstel en vooruitgang bij te houden en wordt geleverd met verbeterde trainingsgegevens. Verder is het sporthorloge in staat om de hartslagvariabiliteit (HRV) te meten. Hiermee kan men zijn herstelstatus beoordelen, recente waarden vergelijken met de HRV op lange termijn en analyseren of het herstel in gevaar komt.  

Indrukwekkende batterijduur

De Suunto Race beschikt ook over een indrukwekkende levensduur van de batterij. Gebruikers zijn in staat om minimaal 40 uur non-stop te trainen. Afhankelijk van de gekozen batterijmodus kan dit zelfs oplopen tot maximaal 140 uur. In de dagelijkse modus gaat het horloge 26 dagen mee. “De Suunto Race is een sterke keuze voor atleten die ondersteuning vanaf de start waarderen en zich geen zorgen willen maken over de levensduur van de batterij”, zegt Petri Lehtovirta, Head of Product bij Suunto. Het sporthorloge is verkrijgbaar in een titanium en roestvrijstalen versie, ieder voorzien van robuust saffierglas. Beide modellen zijn volgens de Suunto-normen getest, wat inhoudt dat ze bestand zijn tegen weersomstandigheden van -20° C tot +55° C en waterbestendig zijn tot 100 meter diepte. “De Suunto Race combineert de beste eigenschappen van alle sporthorloges”, zegt Ida-Sophie Hegemann, professioneel Trailrunner. “Het superheldere amoled-scherm in combinatie met een batterijlevensduur van 40 uur in de prestatietrainingsmodus en gedetailleerde registratie van de belangrijkste vitale statistieken zorgt ervoor dat ik in topvorm aan de start sta”. 

Ideale trainingspartner

De Suunto Race geeft atleten de mogelijkheid om een gedetailleerd overzicht van de trainingsbelasting, het herstel en de voortgang direct op het horloge in te zien. De verbeterde trackingmogelijkheden leveren statistieken aan die men kan gebruiken om doelen elke week te behalen. De gegevens worden vergeleken met het gemiddelde van de voorgaande weken, zodat het gemakkelijk is om op schema te blijven. Ook is het mogelijk om trainingsplannen te maken in de Suunto-app of partnerdiensten. Deze worden gesynchroniseerd met het horloge voor real-time coaching en begeleiding. 

Voorzien van 95 sportmodi

Het sporthorloge ondersteunt verschillende outdoor en indoor sporten en is voorzien van 95 sportmodi. Elke sportmodus heeft twee tot vier trainingsweergaven waar belangrijke statistieken zichtbaar zijn tijdens de training. Wanneer men buiten sport, wordt hier een kaartweergave aan toegevoegd. Verder beschikt de Suunto Race over enkele nieuwe functies, waaronder Strava-segmenten voor sporten als hardlopen en fietsen, en een nieuwe bewegingsfunctie voor extra meetgegevens bij het berekenen van de trainingsintensiteit voor bijvoorbeeld krachttraining en balsporten. Tot slot is er ook de SuuntoPlus™ Store, de gratis app store voor Suunto horloges met sportspecifieke apps voor individuele behoeften. Hier vindt men onder andere tools voor het beheren van trainingen of andere functies om meer uit hun favoriete sport te halen.

Geweldige ondersteuning bij wedstrijden

Het scherm van het horloge kan individueel worden aangepast zodat het aan de behoeften van de gebruiker voldoet en met één blik alle belangrijke informatie getoond wordt. Routes en de belangrijkste waypoints worden eenvoudig op de kaart weergegeven. Bij wedstrijden in het donker maakt het heldere amoled-scherm het daarnaast makkelijker om de finish te vinden. Een andere handige functie die tijdens wedstrijden gebruikt kan worden is de RaceTime-functie. Deze functie geeft een overzicht van de totale tijd, het tempo dat wordt aangehouden en hoe lang het nog duurt tot de finish. Ook beschikt de Suunto Race over een voedingsfunctie, wat vooral handig is tijdens langere wedstrijden. De functie herinnert de atleet eraan om op tijd en voldoende te drinken, en voedingsstoffen in te nemen wanneer dat nodig is. Het is tenslotte van groot belang om sterk te blijven en goed de finish te bereiken. Ook geeft het sporthorloge atleten de mogelijkheid om hun prestaties bij te houden, en voortgang te evalueren en beoordelen middels algemene uithoudingstests. Een klassieke Coopertest, anaerobe hardlooptest, FTP-test of een piepjestest behoren allemaal tot de mogelijkheden en zijn beschikbaar in de SuuntoPlus app store. 

Betrouwbare navigatie tijdens trainingen en herstel

De Suunto Race wordt geleverd met gedetailleerde offline kaarten met daarop paden, hoogtelijnen, water en alle andere belangrijke herkenningspunten. Wereldwijde kaarten zijn gratis beschikbaar en kunnen worden gedownload met de Suunto-app. Het sporthorloge begeleidt atleten op alle routes middels navigatiefuncties zoals routenavigatie en broodkruimelnavigatie. Op deze manier verdwalen atleten niet en kunnen ze zich volledig concentreren op hun training.Zelfs als gebruikers niet trainen of aan wedstrijden meedoen, geeft de Suunto Race informatie over het algemene welzijn en belangrijke dagelijkse activiteitsinformatie. Het ondersteunt een gezonde en actieve levensstijl met informatie over de herstelfase, stappen, calorieën, hartslag, slaap en nog veel meer. Daarnaast geeft het horloge in één oogopslag informatie weer over de huidige weersomstandigheden en de weersverwachting. 

Suunto Wing

Het sporthorloge beschikt ook over muziekbediening waarmee men eenvoudig favoriete muziek kan selecteren, het volume aanpassen, pauzeren of nummers overslaan. Naast de Suunto Race kondigt Suunto vandaag ook de Suunto Wing aan. Deze nieuwe open-ear sporthoofdtelefoon is ontwikkeld door atleten voor atleten en beschikt over beengeleidingstechnologie. In tegenstelling tot traditionele hoofdtelefoons die akoestische trillingen via de lucht overbrengen, maakt de Suunto Wing gebruik van een meer innovatieve methode van geluidsoverdracht. Beengeleiding stuurt trillingen rechtstreeks naar het binnenoor via de jukbeenderen, waarbij het trommelvlies wordt omzeild. Hierdoor blijven gebruikers geluiden om zich heen horen, waardoor de veiligheid in zowel stedelijke omgevingen als in de natuur toeneemt. Bovendien creëert de Suunto Wing geen druk in de gehoorgang, waardoor de hoofdtelefoon comfortabeler is om langere tijd te dragen. De batterij van de sporthoofdtelefoon gaat maximaal 10 uur mee en is in een uur weer volledig opgeladen. Met 10 minuten opladen gaat de hoofdtelefoon zelfs weer 1 tot 3 uur mee. Verder beschikt de Suunto Wing over een IP67-certificering, wat de hoofdtelefoon bestand tegen alle weersomstandigheden en geschikt voor elk klimaat maakt.

Prijs en beschikbaarheid

De Suunto Race is vanaf 17 oktober verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie tegen een adviesprijs van € 449,00. Over een paar weken is ook de titanium versie verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 549,00. De Suunto Wing is vanaf 17 oktober verkrijgbaar in de kleuren zwart en Lava Red tegen een adviesprijs van € 199,00.  Meer informatie vind je de site van Suunto

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *