Timberland lanceert de nieuwste Greenstride™ Motion 6 Hiker als onderdeel van de Venture Out Together campagne

Timberland | Venture Out Together

Na de lancering van de Greenstride™ Motion 6 Hiker dit voorjaar introduceert Timberland de nieuwste en verbeterde versie van de Motion 6 met TimberDry™ voor waterdichte bescherming. Naast de schoenen lanceert er een multifunctionele kledingcollectie, gemaakt voor elk buiten avontuur in alle weersomstandigheden.

De
 Timberland® Greenstride™ Motion 6 Mid Waterproof Leather and Fabric Hiker is ontworpen voor six ways of motion en biedt lichtgewicht comfort met verbeterde veerkracht. Dit komt doordat de Greenstride™ comfortzolen gemaakt zijn van minimaal 65% gecertificeerde biobased materialen zoals rietsuiker en natuurlijk rubber. De Timberland Premium Leer buitenzool heeft een driehoekig profiel en bevat 55% regeneratief rubber dat afkomstig is uit bossen die zich inzetten voor regeneratieve landbouw. De schoen heeft ReBOTL™ mesh-panelen en voeringen die gemaakt zijn van ten minste 50% gerecycled plastic. Hierdoor heeft de schoen uitstekende grip op alle soorten terreinen.

De Timberland® Waterproof Cordura® Outdoor Parka en Benton Waterproof 3-in-1 Jacket zijn ontworpen voor activiteiten in de buitenlucht, zelfs in onvoorspelbaar weer. Beide zijn voorzien van een volledige DryVent™ waterdichte bescherming gemaakt van lichtgewicht materialen, waaronder 100% gerecycled nylon (bij de heren parka) en 100% ReBOTL™ fleece binnen- en buitenstof (bij het damesjack). De Cordura® Outdoor Parka is gemaakt van duurzaam Cordura® versterkt materiaal waardoor de jas extra stevigheid en weerstand biedt tegen slijtage.

Tot slot bevat de collectie de DWR Belted Pant speciaal ontworpen voor dames voor een perfecte pasvorm en de DWR Pant is gemaakt van Cordura® Fabric voor heren om slijtage tegen te gaan. Alle DWR-behandelingen op de kleding zijn vrij van perfluorkoolstoffen (PFC’s). 

Timberland’s nieuwe Motion 6 Hikers en outdoor kledingcollectie zullen vanaf 1 augustus verkrijgbaar zijn op timberland.nl, in Timberland®-winkels, bij geselecteerde retailers in Nederland en via footlocker.nl en de Foot Locker winkels.

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *