Vijf keer off the grid dichtbij huis in de Franse Ardennen

Franse-Ardennen

Off the grid op vakantie gaan. Een groot deel van de Nederlandse reizigers wil terug naar de basis, dichterbij de natuur leven en het ultieme gevoel van vrijheid ervaren. Op maar 3 uur rijden vanuit Nederland bieden de Franse Ardennen diverse opties. Van echte back to basics tegen budget tarief tot comfort maar dan wel helemaal zelfvoorzienend en weg van de bewoonde wereld. Een lijstje met opties in de Franse Ardennen.

Packrafting – hiken door naaldwouden en raften over de rivier de Semoy

Tijdens deze off grid hike en raft sessie trek je door valleien met dichte loof-en naaldwouden en raft je tussen stijle rotsformaties zoals de ‘Roche aux Corpias’, of de ravenrots. Je peddelt over de stromende rivier de Semoy en draagt tijdens de hike de lichte raft op je rug.
Over packrafting: Packrafting is een relatief nieuwe sport overgewaaid uit natuurgebieden met veel water: een superlichte raft (3 kg) die in de rugzak past (= een packraft) waarmee je wandelpaden afwisselt met rivieren om zo grotere afstanden af te leggen.

Bushcraften met Greg

Tijdens deze cursus leert Greg je hoe te overleven in de natuur. De focus van de cursus ligt op het vinden, filteren en zuiveren van water, het vinden van eetbare planten maar ook op het maken van vuur, de overlevingspiramide, schuilplaatsen en nuttige knopen. Meer informatie: www.ardennes.com

Wildkamperen voor beginners

Voor het eerst wildkamperen is best een ding. Daarom heeft het Regionaal Natuurpark van de Ardennen vier speciale wildkampeerplekken ingericht bij Hannappes, Revin en Montcornet. Je kunt er veilig een vuurtje stoken en ze zijn ingericht met panelen met informatie over wildkamperen. Hier overnachten met je tentje is gratis. Meer informatie (alleen in het Frans) over wildkamperen in het natuurpark van de Ardennen is te vinden in dit boekje.

Back to basics in het bos bij La Cab’Âne

La Cab’Âne ligt aan de rand van een bos en aan het stromende riviertje de Malaquise. Dé plek voor wie op zoek is naar een vakantie midden in de natuur en back to basics wil. Het huisje beschikt over droogtoiletten, een buitendouche met warm water dankzij zonnepanelen en een boek lezen of spelletje spelen doe je bij kaarslicht.
Bonustip: nog avontuurlijker? Combineer dan je trip met een hike met ezeltjes door de ruige natuur van de Franse Ardennen. Halverwege de hike overnacht je in een tentje midden in de natuur. www.lacabane-ardennes.com

Off grid comfort in een oud pelgrimshuis

Liever wat meer comfort, maar ver weg van de bewoonde wereld dan is La Corrérie een aanrader. Deze B&B heeft 5 kamers, ligt midden in het bos van Mont Dieu. Dit bos staat bekend om de oude eiken, waterbronnen en vele riviertjes. Niet ver ligt oude kartuizerklooster uit 1132 dat vandaag de dag een monument is. La Corrérie bood in het verleden onderdak aan de pelgrims en het gebouw kent dan ook een rijk verleden. www.correrie.com

Over Patrick

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Via deze nieuwssite wil ik iedereen graag op de hoogte houden van alles wat met outdoor te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Patrick →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *